Snip & Snap

Van Burt Lamaker, rechts op de foto, kreeg ik de uitnodiging om de voorstelling over Snip & Snap te komen bekijken en daarbij tegelijk de vraag of ik er foto’s van wilde maken. Dan zeg je natuurlijk geen nee. Een leuk detail is dat ik Burt al vele jaren ken en als zijn technicus en lichtontwerper meereisde tijdens voor zijn voorstellingen die hij als cabaretier gaf.

Deze keer zag ik dus vanuit een ander gezichtspunt in de Blauwe zaal van de Schouwburg in Utrecht een prachtige, breekbare en intieme voorstelling over het leven van Snip & Snap; ‘Ja, dat is revue’. Waar ik Burt in de afgelopen jaren vaak de humoristische kant van het verhaal vertelde en de andere kant meer onder de oppervlakte bleef zag ik hem nu een rol vertolken die soms beklemmend eenzaam en breekbaar was. De humor ontbrak daarbij natuurlijk niet want hoe kun je anders een verhaal vertellen over Snip & Snap. Een duo kan niet uit een persoon bestaan dus is daar Stan Limburg die de rol van Piet vertolkt en zelfs de revuemeisjes zijn er. Dit alles gebeurt onder de muzikale begeleiding van Matthijs Verhallen en zo ontbreekt het deze voorstelling dus aan niets.

De regie is in handen is van Daniël Cohen en die, en ik kijk ook vanuit mijn oude vak, het op een dusdanige manier op het podium weten te brengen dat je als kijker bijna onzichtbaar van scene naar scene wordt geleid. Daar zitten meerdere prachtig gensceneerde scenes tussen waardoor ik als fotograaf bijna alleen maar op het juiste moment hoef af te drukken. Het resultaat daarvan, het afdrukken dan, zie je hieronder in de foto’s.